Jasmina SimonovićMusic Loop

Who See predstavljaju novi album “Krš i Drača”

Hip hop dvojac  Who See zagolicao nam je maštu spotom za numeru ’ Nije preša’ i pripremili nas za novine. Od 1. marta svi koji su kupili Pobjedu uz svoj primerak novina dobili su i sasvim novi, drugi po redu album naziva ’Krš i drača’.

Who See čine Dejan Dedović –  Dedduh i Mario Đorđević – Noyz.  Ne možemo sa sigurnošću reći koiko dugo je rađen album ali krajnji rezultat je 16 novih pesama. Od gostiju tu su Rhino, Rambo Amadeus, Purašević, Marija Božović, Wikluh Sky, Bdat Džutim i Labia.

Album otvara numera ’Kroz Grad’ za koju je bit uradio Bdat Džutim. Slede ’Papalada’,’Bari Bari’ u kojoj se govori o životu u Italiji. Pesma  ’Šoferšajben’ se poigrava sa modernim zvukom. U nastavku nas razgaljuje zanimljiva numera ’Rus’, pa saznajemo kako izgleda kad i Who See nemaju baš dobar dan u numeri ’Žuta minuta’. Tu su i ’Bijele Kobilice’, ’Reggaeton Montenegro’,’Tužna pjesma’, ’Nisam doma’, ’Kad se sjetim’, ’ Novo doba’. Lično meni posebno zanimljiva, numera koja se osvrće na svet u kome trenutno živimo i svim problemima koji nas okružuju  ’Zlato tone’, onda slede ’Rođen srećan’,  ’Koji sam ja meni kralj’ i ’Outro’.

Novim albumom možemo reći da su Who See opravdali očekivanja. Atmosfera koja vlada ovim albumom nije sjajna, govori se o problemima koji nas svakodnevno okružuju, teškom životu, mada se negde nazire nada da će sve biti bolje. Melodičnim instrumentalima i britkim rimama na trenutak možemo se nasmejati vremenu u kome živimo. Prizivamo lepše vreme i  uživamo u prizorima sa Kube u spotu ’Reggaeton Montenegro’. Nadam se da će vam spot makar na kratko vratiti osmeh na lice a i pokrenuti vas.

Autor: Jasmina Simonović