Filmski skener

Hangover 3

Ako preživimo proročanstvo Maja 21.decembra 2012. godine, imaćemo priliku da 21.maja 2013. pogledamo i treći nastavak filma “Hangover”. Mislim da 99% ljudi u Srbiji nije imalo pojma (i ja među njima) kako se kaže mamurluk na engleskom, čak i da ta reč uopšte postoji na tom jeziku pre ovog filma. Naravno ista znači još par stvari, ali uveren sam da je više niko nikada neće koristiti u druge svrhe.

Todd Phillips je režirao prva dva dela  i normalno je da će on snimiti i treći. Njegov zaštitni znak su komedije poput “Due Date”, ”Road Trip” i još par filmova koji umeju poprilično da nasmeju publiku. On voli da koristi slavne glumce u svojim filmovima i često ponavlja saradnju. Čak je i bend koji svira u “Hangover”-u svirao u njegovim filmovima “Old School” i “Starsky & Hutch”.

Biće zanimljivo videti šta je to što može ponovo da nasmeje publiku, a da nije već viđeno u prva dva dela. Retki su filmovi gde je drugi deo opravdao ulogu naslednika, a još ređi da je bio bolji. Sitnice koje mogu da doprinesu filmu su pojava slavnih glumaca u kratkim ulogama. Lindsay Lohan je trebala da glumi striptizetu u prvom delu, ali je mislila da će film biti totalni promašaj. U drugom delu je trebao da se pojavi Mel Gibson kao tattoo umetnik, ekipi filma se nije svidela ideja pa je ulogu dobio Liam Neeson. Kako reditelj nije bio zadovoljan nekim scenama, a Neeson je snimao “Wrath Of The Titans” i nije mogao da se vrati na dosnimavanje, manje poznati Nick Cassavetes je dobio ulogu. Majk Tyson je definitvno svima ulepšao snimanje i gledanje filmova. Ko zna šta bi bilo da je na snimanje poveo svih sedam tigrova koje poseduje. Kako bi se potpuno uklopio u ulogu u drugom delu je uzimao i časove pevanja. Poslednji, ali ne najmanje bitan je majmun (nije deo opisa nekog glumca vec pravi primat koji se pojavljuje u drugom delu) Crystal koji je već glumio zajedno sa Bradley Cooper-om u filmu “Failure To Launch”. Tako da je verovatno da će se još neke poznate ličnosti naći u komediji koja bi trebalo da vas nasmeje ponovo. Čak je i čuveni Jay Leno u svojoj emisiji pitao Sam Worthington-a, zvezdu današnjice o kojem smo pisali u prošlonedeljnoj recenzicji “Man On A Ledge” i o kome ćemo ove nedelje pisati u recenziji filma  “Wrath Of The Titans”, da li se sprema za “Hangover 3” jer je pustio bradu.

Po najavama reditelja Todd Phillips-a i glumca Zach Galifianakis-a (Alan) treći deo će biti potpuno drugačiji u odnosu na prethodne. Jednostavno nije očekivano da se u trećem delu “Wolf Pack” družina probudi na nekoj lokaciji i da su ponovo izgubili nekog. Umesto toga ima nagoveštaja da će ovog puta fokus biti na Alan-ovom bekstvu iz mentalne ustanove i sve to naravno uz pomoć njegovog čopora. To je ono što su uspeli da uzvuku iz Zach-a kada je davao intervju za Rolling Stone magazine. Sa druge strane Justin Bartha (Doug) je jednom prilikom rekao da su Las Vegas, Bangkok i Amsterdam najbolji gradovi za provod i da postoji mogućnost da posete Red-Light District kako bi tamo snimili novo ludilo.

Kao klinac, bio sam lud za crtaćima i komedijama, tako da sam pojedine znao od reči do reči i unapred se cepao od smeha. Tokom odrastanja se moj ukus za filmove menjao, tako da me sada retko koja komedija može oduševiti, a i zlatno vreme komedije i najbolje teme su već ispucane tokom 90-ih. Bolju komediju od prvog dela “Hangover”-a nisam gledao par godina i stvarno sam uživao u njoj. Drugi deo je bio ok i realno je maximum koji su mogli da izvuku iz te teme, jedino me iznervirao deo sa likom koji gubi prst i to mu je totalno cool jer je provod bio fenomenalan. Nadam se da će treći deo biti dostojan naslednik, a ne obično razočarenje koje je napravljeno samo da bi zaradili novac i iskoristili brand koji je nastao iz stvarno originalnih ideja.

 

Autor:  Nikola Krstić