Filmski skener

Gnev Titana 3D

Wooow!!! To će sigurno biti vaš komentar po završetku filma. Već smo pisali o tome kako je teško da drugi deo nekog filma bude u rangu ili eventualno bolji od prethodnog. Ovaj film je upravo to uradio. Gledati ovo ostvarenje u 3D-u je „ A Must“. Animacije i specijalni efekti su nestvarni, naročito u 3D tehnici koja svakom filmu dodaje po jednu zvezdicu.

Najveća zasluga za ovoliku promenu je verovatno promena reditelja i scenarista. Louis Leterrier koji je režirao „Clash Of The Titans“, iza sebe ima filmove kao što su „Transporter 1 & 2“ i „The Incredible Hulk“, je odradio solidan posao, ali ostaje utisak da u prvom delu nešto nedostaje. Jonathan Liebesman je dosad radio uglavnom akcije i horore i očigledno preneo to iskustvo u „Gnev Titana“ i to je pun pogodak. Željno očekujemo „Ninja Turles“ koje će izaći iz njegove male kuhinje sledeće godine.

Velika moć donosi i veliku odgovornost. Persej je izabrao normalan život kao običan ribar i sve što želi je da peca i da svog sina izvede na pravi put. Svojoj pokojnoj ženi je obećao da njihovog sina neće vaspitavati kao ratnika, ali sudbina menja stvari. Moć bogova opada jer im se ljudi više ne mole, a uporedo jača moć tamne strane. Čak i među bogovima ima ljubomore, a ne poštuje se ni porodica. Moć i besmrtnost je ono što svi žele na Olimpu, a na Zemlji miran život kakav su godinama imali. Kao što obično biva, neko će pasti da bi se neko uzdigao.

Kad pomešate najvećeg negativca u istoriji znanog svoj deci sveta Ralph Fiennes-a (Had), naravno u ulozi Lord Voldemorta iz serijala filmova o „Harry Potter“-u, Liam Neeson-a (Zevs) za kog je dovoljno reći da je glumio u „Batman“-u, „Star Wars“ serijalu, „Taken“ i još mnoštvo poznatih filmova, najveću mladu svetsku zvezdu u usponu Sam Worthington-a kog znamo iz „Terminator Salvation“-a, „Avatar“-a i „Clash Of The Titans“, sve to lepo stavite u blender i miksujete par meseci, a usput dodate odličnu i poučnu priču iz Grčke mitologije, mnogo dobrih efekata, zanimljive pejzaže i predele gde je snimano, lepe mlade glumice i glumce, dobijete odličan film koji je napravljen za uzrast od 7 do 77 tj. za male ljude i veliku decu.

P.S. Ukoliko budete gledali 3D projekciju u Tuckwood Cineplex-u birajte 3. ili 4. red i naravno sedišta u sredini i imaćete pun doživljaj. Ukoliko to bude neki drugi bioskop sedite dovoljno blizu platna kako bi kroz 3D naočare videli samo platno i ništa pored, jer tek onda sledi pravi užitak.

 

Autor: Nikola Krstić