Književni Klub

ANOMALIJA: A za njom još jedan konkurs za SF priču

Naslovnica: Bob Živković, Sv. Komarčić

   Nedavno se pojavila antologija ANOMALIJA koja sadrži najbolje sa konkursa za fantastičnu priču (što je obuhvatilo naučnu fantastiku, epsku fantastiku, folklornu fantastiku, fantasy, horor, spekulativnu fikciju, začudne priče, bajke, i tako dalje) koji je 2010. godine raspisalo Društvo ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“ iz Beograda. Na konkurs je stiglo preko stotinu priča i jedan roman (po običaju, pojedinci ne čitaju propozicije), a u konkurenciji je ostalo 90 radova. Radove je ocenjivao osmočlani žiri, a u „Anomaliji“ je objavljeno 18 ilustrovanih priča u finalnoj selekciji urednika Miloša Cvetkovića. Ovo je prva u nizu „Anomalija“ koje bi trebalo da stižu svake godine, posle novih konkursa. O Anomaliji ćete čitati opširnije u sledećem broju Frenzy Sparka.

 

Objavljen je i novi konkurs, pod sličnim uslovima kao i prethodni:

1. Priča mora sadržati elemente fantastike.
2.
Radovi moraju da budu na srpskom jeziku.
3. Na konkursu mogu učestvovati samo radovi koji prethodno nisu objavljeni u štampanom ili elektronskom obliku; nisu dozvoljene ni prerade već objavljenih priča.
4. Radovi poslati na ovaj konkurs ne smeju se nuditi drugim izdavačima za objavljivanje (štampano ili elektronski) niti istovremeno slati na druge konkurse.
5. Jedan autor može poslati najviše do dve priče (uključujući i kolaboracije).
6. Dužina je ograničena. Priča ne sme biti kraća od 8.000 slovnih mesta u Wordu (računajući i beline), i ne duža od 40.000 slovnih mesta u Wordu (računajući i beline).
7. Radovi koji ne budu imali naša slova (ć, č, š, đ i ž) automatski će biti eliminisani. (Silom prilika smatramo da je neophodno napomenuti i očigledno.)
8. Radove slati na imejl: konkurs@lazarkomarcic.org U subjektu poruke napisati: ZA KONKURS, a u telu poruke navesti sledeće podatke: Ime i prezime, aktuelnu mejl adresu, kućnu adresu i broj (mobilnog) telefona.
9. Priču poslati u zasebnom fajlu u atačmentu, u nekom od standardnih Word formata. Uz priču možete dostaviti i kraću biografiju, ali to nije obavezno.
10. Rok za dostavu radova je 30. septembar 2012.

Radove će ocenjivati stručni žiri čiji će sastav biti naknadno utvrđen. Rezultati konkursa će biti poznati najkasnije do kraja januara 2013. Rezultati će biti javno dostupni na sajtu i fejsbuk stranici Društva „Lazar Komarčić“, kao i na internet forumima Znak Sagite i Art–Anima.

Najbolje ocenjeni radovi ući će u izbor za antologiju priča ANOMALIJA #2.

Sva eventualna pitanja možete nam uputiti na mejl: lazarkomarcic@yahoo.com

Srećno!

 Društvo ljubitelja fantastike „Lazar Komarčić“