Info SparkMusic Loop

„ALKOHOL“ – Novi spot benda Kartel

Odmah po objavljivanju debi albuma ,,Možda baš ti“, grupa Kartel je snimila spot za pesmu ,,Alkohol“. Kao i prethodni video radovi ovog perspektivnog sastava, ,,Budućnost’’ i ,,Niko nema pravo’’, i novi spot snimljen u režiji Mirka Pernjakovića, nosi snažnu poruku, kako tekstualno tako i vizuelno:

 ,,Sam tekst pesme može da se tumači na više načina. Napisan je bez tendencije da se slavi alkoholizam, ali nije ni tipična anti kampanja. Kao i ostali tekstovi na albumu, i ovaj predstavlja našu ličnu priču. Mirko je imao ideju da nas prikaže u dve različite faze, u treznom i stanju pod uticajem alkohola. Tog scenarija smo se i držali, u nekim trenucima snimanja i bukvalno… Ako se u pojedinim kadrovima stiče utisak da je malo falilo da demoliramo kuću prijatelja kod kojih smo snimali spot…. stvarno je tako i bilo! U svakom slučaju, sjajno smo se proveli! Valjati se u blatu i polivati hladnom vodom na 12 stepeni iznad nule možda nije bilo najpametnije, ali je nezaboravno iskustvo!”, rekli su članovi Kartela o snimanju spota za pesmu ,,Alkohol”.

Debi album grupe Kartel ,,Možda baš ti” objavljen je početkom septembra za izdavačku kuću Odličan hrčak. Izdanje je u prodaji u prodavnici ploča Pinball Wizard Records (TC Eurocentar, Makedonska 30) i u Dallas Music Shopu (Sremska 2), a moguće ga je naručiti putem sajta izdavača