Andreja KojanićKnjiževni Klub

#SparkSpotlight: 10 najboljih biblioteka

10. Za one koji se knjigama okreću samo kada kratka forma (čitaj Twitter) omane, dizajner i fotograf Justin Southey je osmislio Whale Bookshelf. Asocijacija je, nadam se, jasna, a ovaj kit definitivno nije #fail.


9. Ako ste polarizovani kao ja, i bukvalno vagate pročitano i nepročitano, nekako je jasno da je za Vas jasan izbor Read-Unread Nika Ekonomidisa.


8.
 Ima nešto bartonovsko u onome što Viktor Beriš nudi sa The Disaster Bookshelf. Realno, ima nešto takvo i u njegovom imenu. 🙂


7.
 READ biblioteka, instant internet hit, može se videti samo u Nordiska Kompaniet salonu u Stokholmu. (fotografisao: Kim Jokota)


6.
 Gaming Geeks među nama će definitivno odabrati Pac Man police italijanskog dizajnera Mirka Đinepra.


5.
 Za „zelene“ imamo dva rešenja koja dele ovo 5. mesto: Bookshelf Tree Šona Soa i Booktree Kostasa Sirtariotisa.


4. Za kolege iz tradicionalne „Uradi Sam“ sekcije, opet dva predloga: Pipe Bookshelf autorke Kejti Kecenmajer iz Stella Bleu Designs, kao i Vintage Wooden Corner Ladder Bookshelf ekipe naturallycre8tive.


3.
 Ako ste od onih koji misle da se knjige i vino ne smeju razdvajati, preporučujemo Canoe police iz Bellacora.

2. Još jedno deljeno mesto usmereno je na one koji vole da su okruženi high-end, modernim ali intrigantnim dizajnom: Optical Illusion Bookshelf autora Džona Lojnga iz Clarke Hopkins Clarke Architects, i Duo Bookshelf Ane Linares.
1.
 I, za kraj, ABC Bookshelf iz Saporitija, koju su kreirali Eva Alesandrini i Roberto Saporiti.


priredio: Andreja Kojanić