Info Spark

Konkurs za učešće na Femix Festu

Projekat ženskog stvaralaštva Femix pozvao je umetnice da svojim muzičkim, filmskim i foto radovima učestvuju u festivalu ženskog stvaralaštva Femixfestu koji će se održati 16. decembra u Kulturnom centru REX.

Konkurs za femiksetu podrazumeva slanje muzičkih kompozicija  domaćih autorki, kompozitorki instrumentalne muzike i ženskih bendova (bendovi sa ženskim učešćem u kreiranju teksta i/ili muzike i  ženskim glavnim vokalom). Trajanje kompozicija je do 5 minuta, a mogu biti snimljene kako u studiju tako uživo ili kreirane softverski. Kompozicije moraju biti snimljene pre manje od 2 godine a šalju se kao .wav fajlovi (najmanje 44.100 Hz / 16-bit), i to tako što se fajl postavi na neki od free hosting servera, pa se link za preuzimanje pošalje na  adresu femix.rs@gmail.com, uz napomenu “za Femiksetu 2012”.

Konkurs za filmski program podrazumeva slanje kratkih filmova (do 10 min) bilo kog žanra a koji su snimljeni pre manje od 2 godine. Da bi film grupe autora bio uzet u obzir bar polovina autora mora biti ženskog pola. Filmovi se šalju kao .avi ili .mpeg fajlovi na DVD-u ili CD-u. Moguće ih je dostaviti lično (od 10 do 17 h), ili poslati poštom na adresu:Kulturni centar Rex, Jevrejska 16, 11000 Beograd.
Na koverti i kutiji diska treba da stoji napomena “za filmski konkurs Femix Festa”.Radove je moguće prijaviti i elektronskim putem – postavljanem  na neki od sajtova za deljenje velikih fajlova (Yousendit, Sendspace ili sl.) i slanjem linka za preuzimanje, na imejl festivala femix.rs@gmail.com

Foto konkurs omogućava slanje najviše 3 fotografije bilo koje tematike, digitalne (veličine 1600×1200 piksela) ili analogne (skenirane na 300 dpi ako su formata 20×30 cm ili veće, odn. 600 dpi ako su manjeg formata od navedenog). Fotografije možete usnimiti i mobilnim telefonom  i obraditi u nekom softverskom programu. Fotografije se šalju kao .jpg fajlovi na adresu femix.rs@gmail.com, s naznakom “za foto konkurs Femix Festa”.

Radove za filmski i foto konkurs treba poslati  do 15. novembra dok je rok za muzičke kompozicije nešto kraći- 10. novembar. Svi radovi će biti promovisani na Femix Festu, 16. decembra u Kulturnom centru REX. Za dodatne informacije posetite sajt Femixa ili im pišite na adresu femix.rs@gmail.com, a možete ih pozvati i telefonom na broj 063/8927-467.