Info Spark

PACKTIVITY2

Prvi nacionalni konkurs za najbolji dizajn pakovanja i međunarodna konferencija o identitetu, funkcionalnosti i estetici pakovanja proizvoda. Nagrade za najbolje!

Međunarodni žiri, sastavljen od vrhunskih domaćih i internacionalnih stručnjaka bira najbolji dizajn pakovanja u Srbiji za 2011/12. Po prvi put u Srbiji gostovaće i g-din Björn Kusoffsky, kreativni direktor u renomiranoj švedskoj dizajn agenciji Stockholm Design Lab.

Veliko nam je zadovoljstvo da Vas obavestimo da je udruženje “Srpska dizajn platforma“ – Designed.rs kao najrelevantniji i najposećeniji domaći sajt o dizajnu, pokrenula prvi nacionalni Konkurs za najbolji dizajn pakovanja proizvoda u Srbiji za 2011/12, koji je otvoren od 13. novembra do 3. decembra 2012. godine.

Takođe, 10. decembra u Hotelu Park s početkom u 10h  biće održana jednodnevna međunarodna konferencija PACKTIVITY2 – konferencija o identitetu, funkcionalnosti i estetici pakovanja proizvoda koja okuplja najbolje praktičare iz oblasti packaging dizajna. Na konferenciji ćemo predstaviti neka od najboljih idejnih rešenja na našem tržištu, ali i u inostranstvu kroz tri segmenta konferencije: međunarodno, regionalno i lokalno iskustvo.

Konferencija ima za cilj da približi dobre primere iz prakse domaćim dizajnerima i kompanijama, kao i da predstavi mogućnosti vrednovanja, ocenjivanja i važnosti dizajna pakovanja.  Želimo da naglasimo vrednost koju pakovanje ima, da promovišemo kreativnost i nagradimo najbolje.

Specijalan gost predavač na konferenciji je Björn Kusoffsky, osnivač i kreativni direktor renomirane švedske multidisciplinarne agencije Stockholm Design Lab.

Učesnici predavači na konferencije su: Stockholm Design Lab, Bruketa&Žinić OM, Popular Bruketa&Žinić OM, Unibrand, Peter Gregson, Coba&associates.

Svečana dodela nagrada za najbolje radove pristigle na konkurs,  kao i glavne nagrade – GRAND PRIX za najbolji dizajn pakovanja proizvoda u Srbiji održaće se  10. decembra u Hotelu Park u Beogradu, nakon završetka predavanja i okruglog stola sa učesnicima konferencije. Sastavljen od vrhunskih domaćih, regionalnih ali i međunarodnih članova, stručni žiri, predvođen g-dinom Kusofskim iz  Stockholm Design Lab-a ocenjivaće pakovanja i radove koji će konkurisati u nekoliko kategorija. Više informacija o konkursu možete pogledati ovde.

Pakovanje koje osvoji GRAND PRIX za najbolji dizajn pakovanja proizvoda u Srbiji osvojiće i prestižnu titulu “Best Pack 11/12”, kao i pravo da ovaj pečat nosi godinu dana.

Autor projekta, organizator i producent konferencije je Udruženje “Srpska dizajn platforma” – Designed.rs.  

Sve slike su preuzete sa Packtivity2 fan stranice.