Prelistajte Mag

Frenzy Spark Magazine – Issue 11

 Dragi prijatelji, čitaoci Frenzy Spark magazina, pred vama je novi, 11. broj vašeg omiljenog online časopisa. Izašao je sa zakašnjenjem zbog izvesnih tehničkih problema koji iskrsnu uvek kada im se najmanje nadamo. U ovom broju vam donosimo ekskluzivni intervju sa wingsuit letačem, Aleksandrom Polijem. Ko je on i čime se tačno bavi, pročitajte obavezno u novom broju, a ako ste baš nestrpljivi bacite pogled ovde. Kad smo već kod letenja, družimo se sa Goranom Marinkovićem, maketarom koji je sa nama podelio tajne svog hobija, i ispričao koji su mu modeli aviona najomiljeniji, kako ih sklapa i koliko maketa ima.

Uma Thurman je takođe razgovarala sa nama, dobro, ne prava Uma, ali ako prelistate mag videćete o čemu se radi. 🙂 Svakako, tu je nezaobilazni Frank Ocean, a ko je on i zbog čega je tako jedinstven pročitajte na našim narandžastim stranicama. Što se nauke tiče, ovog puta pažnju poklanjamo stem ćelijama. Svi znamo zašto su one toliko bitne, a do kakvih novih saznanja su dospeli naučnici, pogledajte na stranama 24-27. Nezaobilazni Hobit, i jedna opsežna recenzija novog Džeksonovog čeda vas čeka na stranama 32-35. Kako ste vi doživeli ovaj film?

Tu je i tekst o genijalnom Polu Gogenu, njegovom životu i stvaralaštvu, iz nešto drugačijeg, osveženog ugla. I ništa manje važno, saznajte ko su bili najpoznatiji kastrati i kakav ih je glas krasio, upoznajte stanovnike Kristijanije, jedinog slobodnog grada na svetu, i na kraju pogledajte koje to orgulje sviraju toliko sporo da im se akordi menjaju u razmaku od nekoliko godina, takođe pročitajte i tekst o satu koji meri milenijume.

Nadamo se da ćete uživati, onoliko koliko smo mi uživali dok smo stvarali ovaj broj.

naslovna 11

download-pdf-ribbon