Kako sam ostao bez krila

Film “Kako sam ostao bez krila” reditelja Ivana Tasića iz Kruševca dobio je počasnu nagradu u kategoriji eksperimentalnog filma na Internacionalnom Speechless filmskom festivalu u Mankato, Minnesota, USA, gde će biti prikazan početkom maja. Međunarodni žiri je istakao da se Tasićev film odlikuje ”impresivnim produkcijskim vrednostima i neverbalnim pripovedanjem.”

Kako sam ostao bez krila / How I lost my wings (trailer) from ReAkcija film on Vimeo.

plakatFilm je krajem prethodne godine nagrađen za najbolji kratki eksperimentalni film na Međunarodnom filmskom festivalu u Tirani (TIFF 2012). Prikazan je i u regionalnom takmičarskom programu na Festivalu novog filma i videa (Alternative Film/Video Festival) u Beogradu kao i na Međunarodnom festivalu digitalnog filma Kinofest u Bukureštu. Početkom ove godine prikazan je u zvaničnoj selekciji FLEX Festivala eksperimentalnog filma i videa na Floridi. U narednom periodu predstoji mu predstavljanje na Krakow Film marketu, najvećem filmskom marketu za kratke i dokumentarne filmove u centralnoj i istočnoj Evropi, kao i učešće u zvaničnoj selekciji Milwaukee Underground filmskog festivala.

Ovaj film je snimljen u produkciji Centra za vizuelnu kulturu Muzeja savremene umetnosti iz Beograda i Reakcije film iz Kruševca, filmske kuće osnovane 2012. od strane mladih filmskih autora iz Srbije, okupljenih oko ideje stvaranja nezavisnih filmova kao lične reakcije na život.

Still 4_Kako sam ostao bez krila

Ivan Tasić se eksperimentalnim i igranim filmom bavi od 1999. Jedan je od osnivača i direktor Reakcije film, male produkcijske kuće nezavisnog filma. Od ove godine je i urednik filmskog programa AJDE festivala u Kruševcu.